Välkommen till Nordsvenska Bangolfförbundet

DM

Distriktsmästerskap - arrangeras rullande av föreningarna i distriktet. 2021 års DM avhålls i Umeå
 
Info kring Nordsvenska mästerskapen – vandringspris för damer, en ny klass på DM- ungdom utan tävlingshinder, samt läger inför DM.
Vandringspris för damer har styrelsen beslutat att införa Nordsvenska mästerskapen. Det kommer att delas ut för första gången på DM i Umeå 2021, i samband med finalspelet. 
 
Tanken är damerna, oavsett klass, ska peppas och att de genom detta också kan få mer träning på finalspel, vilket kan vara bra, om man vill etablera sig på landslagsnivå. Vi har tittat på andra distrikt, som sedan långt tillbaka har ett vandringspris för damer. 
 
Normalt har det varit 9 platser i finalen, men den är nu utökad, så att minst 12 går till final. De tre bästa herrarna och de tre bästa damerna från distriktet är direktkvalificerade, sen fyller man på från raka listan, tills vi fått totalt 12 spelare med från distriktet. Alla med lika resultat från raka listan går till final. Det kan alltså bli fler än 12 spelare i finalen. Arrangör av DM kan utöka med ytterligare spelare i finalen, men inte ha mindre än 12. 
 
Läs mer om DM i inbjudan, där även kvällstävling för par är inplanerad en sk. Karlskoga (LÄNK)
 
Spela utan tävlingshinder på DM är nu möjligt för ungdomar, sen styrelsen infört ytterligare en klass på DM, Öppen klass Ungdom. Tanken är att oavsett vilken ålder ungdomarna börjat spela, så ska det vara möjligt att få börja tävla på lättare hinder, även om man åldersmässigt tillhör klass pojkar/flickor A och B.
 
Läger för ungdom och junior onsdag 11 augusti för de som ska spela DM. Vi har valt att endast ta med de som tänkt spela DM, då vi numer i minst tre av distriktets klubbar har fler än 20 stycken ungdomar som är med på ungdomsträningarna. Ett sådant stort antal, klarar vi inte av att hantera på samma gång. Vi kommer att ha filten avstängd på förmiddagen för lägerdeltagarna. Lägret är gratis och anmälan ska ske senast söndag den 8 augusti. Läs mer i inbjudan om hur du anmäler spelare (LÄNK)
 
Regelverk för Nordsvenska mästerskapen har styrelsen jobbat med för att få fram. Det har mest handlat om att dokumentera sådant som i mångt och mycket redan gällt, men genom att samla allt i ett dokument, så bli det lättare för arrangörer i framtiden. Regelverket kommer senast att presenteras i samband med årsmötet lördagen den 14 augusti.
 

Resultat

År Spelplats Resultat
2020 Örnsköldsvik MGK Resultat
2019 Skönsberg SK Resultat
2018 Sollefteå BGK Resultat
2017 Sundsvalls BGK Resultat
2016 Skellefteå BGK Resultat
2015 Umeå BGK Resultat
2014 Örnsköldsvik MGK ResultatPublicerat: 2022-12-26 - Skribent: Admin

Outlook-rjrqmpbr.png