Välkommen till Nordsvenska Bangolfförbundet

Följa en tävlings resultat mm

De flesta tävlingar spelas med slagspel dvs man räknar antal slag. Ibland avslutas de med någon form av finalspel, dit de bästa kvalificerar sig. Ofta spelas final med matchspel som spelas i cupform, där banvinster räknas, men även andra varianter finns.
 
Hur följer jag en tävlings resultat?
 
Resultatet på en tävling, kan du antingen följa på plats eller via dator/mobil på distans.
 
www.bangolf.se under "Veckans online" har varje tävling en egen länk, där du kan se resultat från tävlingar den senaste veckan. 
 
Alt 1. Tävlingsresultaten skrivs på vanliga protokoll och summeras efter ett varv, kan det ta ett tag innan du ser resultaten på länken. Ofta uppdateras tävlingens resultat efter varje avslutad spelrond. Resultat presenteras även på anslagstavla och/eller TV-skärm på anläggningen.
 
Alt 2. Tävlingresultaten skrivs in med hjälp av mobiltelefoner dvs BAMS (spelarna gör det under varvet). Då kan man följa tävlingen i realtid.
 
Tips! Tryck på uppdatering ofta, det är ofta jättespännade att följa en tävling där mobiltelefoner används.
 
Vad betyder färgen i resultatlistan?
 
Med färgerna så blir det lättare att snabbt kolla in resultatlistan och få en uppfattning om hur en person spelar. Blått är alltid bäst. Bangolfare pratar inte alltid om antal slag, utan säger ofta att de gått ett blått, grönt eller rött varv. Ibland får någon nog erkänna att de gått ett "svartvarv". 
 
Varvfärg på filt och MOS
Ex. Om man slagit 29 slag på FILT eller MOS, har man gått "blått"
Blått varv -Mellan 18-29
Grönt varv - Mellan 30-35
Rött varv - Mellan 36-39
Svart varv - Över 39
 
Varvfärg på EB
Ex. Om man slagit 29 slag på EB har man gått "rött".
Blått varv - Mellan 18-19
Grönt varv - Mellan 20-24
Rött varv - Mellan 25-29
Svart varv - Över 30
 
Varvfärg på betong
Ex om man slagit 29 slag på betong har man gått "grönt"
Blått varv - Mellan 18-24
Grönt varv - Mellan 24-29
Rött varv - Mellan 30-36
Svart varv - Över 36
 
Finns det statitik från tävlingen?
 
Du kan inte bara kolla in tävlingsresultatet, utan även en massa statistik tex vilka banor som har mest spik, vilken bana som är svårast dvs har högst snitt eller vem som slagit flest spik i rad och mycket mer. Alla banor har också ett namn och dessa, återfinns också. Ju längre man hållit på med bangolf, ju mer förstår man svårigheten utifrån banans namn och det blir roligare att följa tävlingen på distans.
 
Till exempel är en Örkelljunga på filten ofta svår, då det både ska spelas rakt, upp på en avsats och slaget ska vara avvägt. På EB är ofta Fönster i backe svår, medan betongens bana 4 - Huset ofta brukar kräva ett rakt slag. PÅ MOS är det banor med platåeer, som skördar flest slag.
 
Hur ser jag resultat på en tävling som genomförts tidigare?
 
Om den nyss varit, kan du fortfarande nå den via "Veckans online". Genomförda tävlingar kan du sen nå på två sätt:
 
Alt 1. Gå in på www.bangolf.se. Leta fram snabblänkar-> Spelprogram/Resultat (i vänstermenyn). Klicka på aktuell tävling, så ska resultatlistan dyka upp. Det är samma länk, som låg under "Veckans online" tidigare.
 
Alt 2. Gå in i HCP-online. Klicka på Tävlingar->Tävlingshistorik. Klicka på den tävling du villl kolla in. 

Publicerat: 2022-12-26 - Skribent: Admin

Outlook-rjrqmpbr.png