Välkommen till Nordsvenska Bangolfförbundet

Spelteknik för dummies

Tips for Dummies - Hur ska jag stå och slå för att få till ett bra slag?
 
- Välj en klubba, som når till din höftkula (ungefär där gylfen börjar)
- Har du vänster axel mot banan, bör din vänstra hand vara längst ner på klubban. Detta för att få ett stabilare slag och lättare att följa med klubban framåt i svingen. Det blir som du ”drar” igenom slaget och mindre kraft behövs. (Många vanliga golfare har ockpå bytt till detta grepp vid puttning.)
- Lägg bollen på plåt/markering, gärna på det ställe där du kan följa en "skitrand", då det tyder på att flest slag slagits därifrån (oftast av tävlingsspelare.)
- Ställ fötterna parallellt, ungefär i axelbredds avstånd och i rät vinkel mot den tilltänkta bollbanan. Tänk att det bildas en ” trekant ” mellan dina fötter och bollen. Tänk på samma sätt, när du ska tex putta. Det är egentligen axlarnas riktning som är mest avgörande.
- Dina knän och rygg ska vara lätt böjda för att få svikt och mjukhet i ställningen. Du ska ha ögonen ovanför bollen.
- Stabila handleder dvs du ska inte röra handlederna när du slår..
 
Vi avslutar med de två viktigaste och kanske öven de svårasate sakerna för att få till ett rakt slag:
 
- SLÅ IGENOM SLAGET! Försök ha en jämn sving, som går minst lika långt bakåt som framåt. En längre baksving ger ett hårdare slag. 
 
- HÅLL HUVUDET STILL! Titta på den punkt på bollen där klubban ska träffa och håll huvudet och blicken kvar i det läget till du slagit igenom slaget. När man tittar upp följer axelpartiet med och därmed också klubbpendlingen med och slaget blir felaktigt, man kanske toppar bollen eller man slår i plåten. Tips är att du ska ”höra” när bollen är framme mot målet, innan du tittar upp.

Publicerat: 2022-12-26 - Skribent: Admin

Outlook-rjrqmpbr.png